Profiel Ineke Drent

In 1987 ben ik als arts afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen. Na 8 jaren werkzaam te zijn geweest in de vakgebieden orthopedie en gynaecologie in het Academisch Ziekenhuis te Groningen en het volgen van een managementopleiding heb ik in 1994 de overstap gemaakt naar de sociale geneeskunde.

 

Van 1994 tot 1999 werkte ik als verzekeringsarts bij de USZO te Leeuwarden. In deze periode ben ik gestart met de specialisatie ‘arts voor arbeid en gezondheid’. Na afronding hiervan ben ik in januari 2000 geregistreerd als verzekeringsarts. Door mijn overstap in 1999 naar de bedrijfsgeneeskunde ben ik vervolgens geregistreerd als bedrijfsarts.

 

Vanaf 1999 tot januari 2012 ben ik als bedrijfsarts actief geweest bij achtereenvolgens de Arbomanagementgroep, Achmea Arbo en Achmea Vitale, de laatste 5 jaren als senior bedrijfsarts, waarbij ik betrokken was bij de opleiding en coaching van collega’s, begeleiding van coassistenten en waarborgen van de kwaliteit van het handelen ondermeer middels het voorzitten / begeleiden van de ICT (intercollegiale toetsing). In deze periode heb ik diverse klanten bediend, overwegend middelgroot (>100 medewerkers) en groot (>500 medewerkers), in de sectoren (lager) onderwijs, zorg, overheid en semi-overheid, industrie, financiële diensten, vervoer en detailhandel. Hierbij verrichtte ik ook keuringen, zoals rijbewijskeuringen, groot rijbewijskeuringen, aanstellingskeuringen en inspanningstesten (politie en brandweer). Per december 2011 werk ik als zelfstandig bedrijfsarts in bovenstaande sectoren.

 

Sinds 2009 ben ik als medisch adviseur werkzaam voor diverse advocatenbureaus in zaken waarbij letselschade en medische arbeidsongeschiktheid een rol spelen. Ook treed ik als arts-gemachtigde op voor werkgevers en werknemers bij bezwaar- en beroepszaken tegen de sociale verzekering.

 

Naast bovenstaande werkzaamheden ben ik van 2005 tot 2017 coach geweest voor derdejaars studenten geneeskunde verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen. Momenteel ben ik als kader-rayonarts nog werkzaam voor het Oranje Kruis en geef ik reanimatietrainingen.

 

Mijn dienstverlening kenmerkt zich door deskundigheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid.

 

Ik ben lid van de NVAB en KNMG

 

Een uitgebreide CV kunt u vinden op linkedin