Medisch advies

De afgelopen jaren heb ik ruime ervaring opgedaan in medische advisering bij

  • letselschade
  • bezwaar- en beroepszaken UWV
  • bezwaar- en beroepszaken AOV
  • second opinion inzake bedrijfsgeneeskundig advies

 

Letselschade

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om whiplash en arbeidsgerelateerde aandoeningen. Ik werk voor de slachtoffers in opdracht van advocaten en letselschadebureaus met als doel door heldere en snelle advisering de doorlooptijd van het juridisch proces te bekorten.

Ik werk inzake letselschade samen met een bureau dat de beschikking heeft over meerdere medische adviseurs, gespecialiseerd op andere medische vlakken zoals orthopedie en neurologie.

 

Bezwaar en beroep

Zowel werkgever als werknemer kunnen het niet eens zijn met de uitspraken van de sociale verzekering (UWV) of een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wanneer dit te maken heeft met medisch inhoudelijke aspecten treed ik voor werkgever of werknemer, ondersteund door hun advocaat, op als arts-gemachtigde / adviseur bij bezwaar en als medisch adviseur bij beroep.

 

Second opinion

Zowel werkgever als werknemer kunnen onafhankelijk bedrijfsgeneeskundig advies vragen ter onderbouwing van de beperkingen / belastbaarheid van de werknemer, met eventueel een nieuwe functionele mogelijkhedenlijst. Vaak wordt zo'n second opinion gevraagd bij stagnatie van de reïntegratie bij een reeds door de UWV aan werkgever opgelegde sanctie vanwege onvoldoende reïntegratieinspanningen van de werkgever of werknemer.